Vakantie Hurghada Egypte

Vliegen vanaf Eelde naar Hurghada in Egypte

Hurghada: Ontspanning aan de Rode Zee

Vanaf 15 december 2024 tot 30 maart 2025 kun je elke zondag met de bekende reisaanbieder Corendon rechtstreeks van Groningen Airport Eelde naar Hurghada in Egypte vliegen. Ontdek het zonnige Egypte, het land van de Rode Zee, uitgestrekte woestijnen en de fascinerende geschiedenis van de farao’s. Zin in een onvergetelijke reis naar Egypte? Dit Afrikaanse land staat bekend om zijn rijke cultuur en eeuwenoude schatten.

Hurghada, gelegen aan de kust van de prachtige Rode Zee, is uitgegroeid van een bescheiden vissersdorp tot een van de populairste vakantiebestemmingen van Egypte. Deze stad trekt bezoekers met zijn zonovergoten klimaat, uitgestrekte zandstranden en het heldere, turquoise water langs een kustlijn van maar liefst 30 kilometer. Het is dan ook een favoriete plek voor zonaanbidders en liefhebbers van duiken en snorkelen. Naast de indrukwekkende onderwaterwereld biedt Hurghada tal van activiteiten, zoals wind- en kitesurfen, woestijnsafari’s en een bruisend nachtleven. Met luxe all inclusive resorts en een breed scala aan activiteiten is het de ideale bestemming voor elke vakantieganger. Benieuwd waar u nog meer naartoe kunt vliegen vanaf Eelde? Bekijk hier alle bestemmingen vanaf Eelde.

Dana Beach Resort Hurghada Egypte

Duiken en snorkelen in de Rode Zee: Een onderwaterparadijs

Voor onderwaterliefhebbers is de Rode Zee een waar paradijs! Met kristalhelder water, een indrukwekkende biodiversiteit en levendige koraalriffen, biedt deze zee een onvergetelijke ervaring voor zowel snorkelaars als duikers.

Gelegen tussen het Arabisch Schiereiland en Noordoost-Afrika, staat de Rode Zee bekend als een van de beste locaties ter wereld om te duiken en snorkelen. Kenners beschouwen dit gebied dan ook als de ultieme bestemming voor iedereen die de onderwaterwereld wil verkennen.

Laat je betoveren door de kleurrijke zeeleven en ontdek de talloze excursies die vanuit Hurghada beschikbaar zijn. Of je nu een beginnende snorkelaar bent of een ervaren duiker, er is voor ieder wat wils.

Vakantie Egypte duiken

Culturele bezienswaardigheden in en rond Hurghada

El Dahar

Ontdek het authentieke Hurghada in de oude stad, beter bekend als El Dahar of “Downtown”. Hier ervaar je de traditionele Egyptische sfeer terwijl je door de levendige souks struint, lokale winkels bezoekt en geniet van de heerlijke Egyptische keuken. Het is de perfecte plek om te onderhandelen over souvenirs en bijzondere ambachten, of om typische gerechten uit te proberen in een van de vele restaurants.

Dagtochten naar Luxor

Hurghada is een uitstekende uitvalsbasis voor een dagtrip naar Luxor, een van de meest indrukwekkende archeologische schatten van Egypte. Bezoek de majestueuze Tempel van Karnak, wandel door de fascinerende Vallei der Koningen en bewonder de vele andere iconische monumenten die getuigen van het rijke verleden van deze oude stad.

Luxor Egypte

All-Inclusive vakantie in Hurghada: Ontspanning en luxe aan de Rode Zee

Voor wie op zoek is naar een zorgeloze vakantie vanaf Groningen Airport Eelde vol comfort en luxe, is een all-inclusive verblijf in Hurghada de perfecte keuze. Gelegen aan de zonovergoten kust van de Rode Zee, staat Hurghada bekend om zijn prachtige stranden, helderblauw water en luxe resorts die alles bieden wat je nodig hebt voor een ultieme vakantie-ervaring.

Vakantie Egypte Hurghada luxe hotel

Geniet van volledige ontspanning

Met een all-inclusive arrangement hoef je je nergens zorgen over te maken. Van uitgebreide buffetten met internationale en lokale gerechten tot verfrissende drankjes aan het zwembad — alles is inbegrepen. Veel resorts hebben meerdere restaurants, bars en snackbars, zodat je de hele dag door kunt genieten van heerlijke maaltijden en hapjes. Of je nu zin hebt in een uitgebreid diner, een snelle snack of een cocktail aan de bar, je hebt alles binnen handbereik.

Activiteiten voor iedereen

Hurghada biedt veel meer dan alleen zonnebaden en zwemmen. Veel all-inclusive resorts bieden een breed scala aan activiteiten, van watersporten zoals windsurfen, snorkelen en duiken, tot ontspannen spa-behandelingen en fitnessfaciliteiten. Voor gezinnen zijn er vaak kinderclubs, zwembaden met glijbanen en animatieprogramma’s om de kleintjes te vermaken.

Avondvermaak en uitstapjes

‘s Avonds hoef je het resort niet te verlaten voor een leuke avond uit. Veel all-inclusive resorts in Hurghada organiseren avondshows, livemuziek, en themafeesten. Voor wie de omgeving wil verkennen, zijn er excursies te boeken naar bijvoorbeeld de onderwaterwereld van de Rode Zee, de woestijn of zelfs culturele hoogtepunten zoals Luxor of Cairo.

Alles onder één dak

Een all-inclusive vakantie betekent vooral gemak. Alles is van tevoren geregeld, waardoor je je volledig kunt richten op ontspanning en genieten. Of je nu kiest voor een verblijf in een familie resort, een romantisch resort voor koppels of een luxueus vijfsterrenhotel, je weet zeker dat alles tot in de puntjes verzorgd is.

Met het warme klimaat, het kristalheldere water en de onberispelijke service van de all-inclusive resorts, is Hurghada een paradijs voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een complete en ontspannen vakantiebeleving.

Hurghada Egypte vakantie luxe hotel